VÅRA TJÄNSTER

Våra behandlingar är klipp ( Damklippning, Herrklippning, Barnklippning Färgbehandlingar ( Slingor, Balayage,  

Ombre, Färg (( hela håret eller avancerad färg  ), Avfärgning / Blekning, Toning, Nyansering ), Hårförlängning, Hårstyling, Håruppsättning, men även Frans-Bryn behandlingar.

Slingor 

Folieslingor är en användbar slingteknik som tillåter oss att skapa dimensioner i håret och med hjälp av foliet så kan vi både skapa ljusa och mörka partier. Tekniken för att det ska räknas som folieslingor är att slingorna ska läggas i folie. Däremot kan tekniken variera väldigt mycket beroende hur mycket hår man lägger i foliet. Ljusa slingor gör håret flera nyanser ljusare än grundfärgen och genom att placera dem i utvalda sektioner i håret kan du också tillföra mjukhet, djup och struktur. Oavsett om du är naturligt ljusblond och vill ljusa upp håret lite mer eller har mellanbrunt hår och vill tillföra diskret ljus och dimension i håret, är slingor rätt väg att gå för att skapa en naturligt solblekt look som smickrar de flesta hudtoner.

Med folieslingor i olika ljusa och kalla nyanser samt nyansering får man den perfekta askblonda färgen. .Efter blekning blir håret många gånger varmt/gult och behöver en nyansering som neutraliserar de tonerna.För att uppnå resultatet utan att förstöra håret mycket bättre att lägga i Olaplex.


Balayage

Skillnaden på balayage som används utan folie eller med folie är att tekniken med folie kommer ge dig ett ljusare resultat. Detta beror på att foliepaketen hjälper till att alstra värme och på så sätt kommer blekningen göra håret kommer bli ljusare.

Balayage är en hårfärgningsteknik som innebär att man handmålar håret för att skapa en naturligt solkysst look. Den skiljer sig från vanlig hårfärgningsteknik som färgar från topp till rot: balayage gör att frisören kan färga håret på fri hand och istället skapa en mer naturlig täckning.

Vid balayage färgas mindre sektioner med en svepande målning. Den största skillnaden mellan de två teknikerna ( balayage och ombre)  är alltså kontrasten mellan de applicerade nyanserna: balayage ger ett naturligare resultat än ombré tack vare appliceringstekniken.


Ombre

Ombre är mer av en hårfärgningsstil. För det används en ljusare hårfärg som ser ut att ha lagts horisontellt över svallet. Sedan blandas den in på ett naturligt sätt mot den mörkare färgen och går ända ned till topparna.

Ombré innebär att man färgar håret mörkare i hårbotten och sedan gradvist använder ljusare färg i längder och toppar. Med en ombré skapar man ofta kontraster mellan de olika färgerna, man jobbar ofta med tre färger som möts vid kindbenen ungefär.Avfärgning / Blekning

En avfärgning är för dig som vill ljusa hår från ett till flera steg .

Avfärgningen tar bort gammal hårfärg ur håret, men den bleker inte. Det betyder att du behöver följa upp avfärgningsbehandlingen med en blekning om du vill att håret ska bli ljusare än din naturliga hårfärg

Oftast måste man avfärga håret beroende på hur mörk kunden är. Det är en riktigt tuff behandling och man måste oftast slinga eller färga hela håret efter avfärgningen.

En avfärgning från svart sotigt som vill bli blond tar ca ett år. Räkna med lång tid om man vill ha håret kvar och hyffsad kvalite. Det går inte vända svart till vitt på en dag.


Toning

Med toning behövs inte regelbunden återfärgning eftersom pigmenten bleknar med tiden. Det beror på att färgen bara sätter sig på utsidan på hårfibrerna. Efter att du har tvättat håret sex till åtta gånger så har den nya färgen försvunnit igen.

Vad gör en toning?

Är en färg som lägger sig längst ut på hårstråets fjällskikt för att vara så skonsam som möjligt, den täcker inte lika bra och håller inte likabra. Den är bra att använda om du vill få tillbaka färgen som har mattats ur eller enkelt få tillbaka glansen.

För att förtydliga så är en riktig toning något som tvättas helt ur håret med tiden, vilket en intensivtoning eller färg inte gör. För att inte förvirra, så ja en intensivtoning på ett ofärgat hår släpper med tiden och går i regel tillbaka till den naturliga hårfärgen.


Nyansering

En nyansering kan man säga är en snabbare version av en toning. Den används i första hand för att ändra tonen på ett hår, samt för att jämna till en färg och intensifiera tonen. Efter blekning blir håret många gånger varmt/gult och behöver en nyansering som neutraliserar de tonerna.

När försvinner nyansering?

Hur lång den är beror lite på produkt, men sköljer man ur den för tidigt (för att man är rädd att den ska suga åt sig för mycket) kan man räkna med ett kortvarigare resultat. Har nyanseringen fått verka fullt ut bör den hålla i ci 15-20 tvättar.

Hur mycket sliter nyansering på håret?

Ett blont hår kan man vilja tona in i "rätt" nyans (askig, grå, havre, guld, pastell mm) Man kan väljaatt inte bleka håret utan bara lagt på nyanseringen på de gamla slingorna som blivit gula över sommaren t.ex.. Nyansering tar heller inte så hårt på håret, så det kan vara en bra idé om ditt hår är slitet.